fbpx
Den enkle veien til slette vegger

La oss i MesterAlliansen male veggene for deg!

Svært mange boligeiere er ikke tilfreds med 80- og 90-tallets mønstrede strier, strukturmalte vegger eller furupanel. Høyest på ønskelisten står slette vegger, men det er ikke til å komme unna at det i mange tilfeller innebærer arbeid mange oppfatter som vanskelig å gjennomføre. Det gjelder både montering av nye gipsplater og helsparkling.

De siste årene har det imidlertid kommet nye produkter på markedet, nemlig slette veggplater som monteres på bindingsverk eller rett på eksisterende vegg. De krever verken sparkling eller pussing etter montering for et pent resultat. Platene kommer hovedsakelig i materialene MDF og spon. Dermed er de både hardføre og du kan skru direkte i dem, i motsetning til gips der du må bruke spesielle festemidler.

Slette veggplater kommer med ulike typer overflatebehandling:

  • Ferdigbehandlet
  • Grunnet
  • Tapetsert med ulike dekorer – det er til og med mulig å bestille med egen dekor
  • Ubehandlet

Platene leveres i 60 cm. bredde og er 12 mm. tykke. Dermed er de tilpasset standard bindingsverk med senteravstand på 60 cm. Tykkelsen er tilpasset standard utforingslister slik at du slipper å bytte ut alt av utforinger rundt dører og vinduer dersom du monterer platene på eksisterende vegg slik at den blir tykkere.

Skjøtesystemene på alle slike plater baserer seg på not og fjær for å sikre tette og pene skjøter, men selve låseprofilen varierer noe fra produsent til produsent. For å få pene og tette skjøter er det dessuten viktig å:

  • Sørge for at underlaget platene monteres på, er avrettet og jevnt. I motsatt fall vil du kunne få problemer med å få platene godt sammen.
  • følge produsentens anvisning for innfesting

For å få stabile skjøter over tid kan det dessuten være lurt å bruke lim på not og fjær før platene monteres sammen, selv om dette strengt tatt ikke skal være nødvendig.

Kommersielt innhold fra MesterAlliansen.

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte Mestertips

microsement

Hva er microsement?

Microsement er ett innovativ og spennende produkt for både private hjem, hytter og i offentlige bygninger. Medlemsbedriftene i MesterAlliansen kan utføre slike prosjekter over hele

Les mer