fbpx
Lister må ikke lenger være laget av treverk

Noen av fordelene med listverk i kunstig materiale er blant annet ingen synlige spikerhull, kan fåes ferdig malt og de tåler fuktighet.

Selv om de fleste lister på markedet fremdeles er laget av treverk, kommer det stadig mer listverk laget av ulike typer kunststoff, eksempelvis polyuretan og polystyren. Det er flere fordeler forbundet med denne typen lister:

  • De veier lite og er dermed enkelt å transportere
  • Enkle å bearbeide med både håndverktøy og elektrisk verktøy
  • Monteres med lim i stedet for spiker slik at du slipper å sparkle og male spikerhull i etterkant

Dessuten vil ikke denne typen listverk krympe og svelle som treverk gjør. En typisk situasjon mange opplever når de har montert listverk av tre, er at de krymper etter en stund. Typisk i løpet av den første fyringssesongen. Dermed får du skjøter som glir fra hverandre og skaper sjenerende glis. Det er spesielt problematisk i nybygg, der det ofte er tørr luft. Med lister i kunststoff er ikke dette en problemstilling ettersom materialene er helt døde. Det betyr også at du ikke trenger å tenke på akklimatisering slik du må med lister av treverk.

Ytterligere fordeler med slike lister er at mange av dem er fleksible. Det vil si at de kan bøyes til å passe rundt buer, følger lettere ujevnheter i vegger og tak og er enklere å skjøte med godt resultat.

Lister i kunststoff kan dessuten gjennomfarges. Da er det ikke fullt så farlig om barn eller voksne skulle lage komme borti og lage et merke – fargen er uansett den samme selv om litt av listen skaller av.

Av  Publisert 29. november 2018

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte referanser

renovering

Oppgradering av hjem

Vi er veldig godt fornøyd med håndverkerne som vi har hatt til å gjennomføre vårt oppussings prosjekt. Vi vurderte å flytte i leilighet, men følte

Les mer
mesteralliansen

Oppussing av stue

Vi benytter fagfolk fordi vi er opptatt av et resultat av god utførelse og kvalitet. MesterAlliansen er seriøse, har dyktige malere og prosjektledere som fulgte

Les mer