fbpx
Maling skal det være

40 % av alle norske vegger males og males og males ….

Det sies at norske menn og kvinner er født med ski på bena.  Om dette er riktig – så er det enda mer rett at vi også er født med en malerpensel i hånden.  Det går faktisk mindre enn 2 år mellom hver gang vi tar frem penselen og maler ett eller annet i hjemmet. Årsaken er dels at vi elsker å pusse opp og vedlikeholde våre hus og leiligheter. Dels skyldes det at 40 % av veggarealet allerede er malt og at det enkleste forandringstiltaket vi kan gjøre er å male om eller aller helst skifte farge. Malerarbeidet følges ofte også opp med litt ommøblering – gjerne med noen helt nye møbler.

Generelt sett ser vi at de yngre aldersgruppene i størst grad foretrekker malte slette vegger, mens de eldre aldersgruppene i større grad enn de yngre foretrekker malt panel på veggene.

Vi registrerer også at det er geografiske forskjeller. Husholdningene i Oslo-regionen og på Vestlandet foretrekker i størst grad  malte slette vegger, mens de som bor i Innlandet og på Sørlandet i større grad foretrekker malt panel innvendig i boligen.

Tapet (OBS .. her ikke malbar strie og lignende) står for 20 % av veggbekledning i stue og på soverommet.  Denne andelen er relativt likt fordelt mellom aldersgrupper og regioner, hvilket indikerer at den vil holde seg for disse rommene fremover. Hva angår kjøkkenet så er det helt klare forskjeller i forhold til alder.  Yngre aldersgrupper velger helt klart bort tapet til fordel for fliser og slette, malte vegger.

Kilde : Prognosesenterets FUTURE LIVING rapport.

Visste du at det går mindre enn to år mellom hver gang vi nordmenn maler ett eller annet i hjemmet vårt? Vi i MesterAlliansen setter deg i kontakt med rette fagfolk.

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte referanser

renovering

Oppgradering av hjem

Vi er veldig godt fornøyd med håndverkerne som vi har hatt til å gjennomføre vårt oppussings prosjekt. Vi vurderte å flytte i leilighet, men følte

Les mer
mesteralliansen

Oppussing av stue

Vi benytter fagfolk fordi vi er opptatt av et resultat av god utførelse og kvalitet. MesterAlliansen er seriøse, har dyktige malere og prosjektledere som fulgte

Les mer