fbpx
Maling uten skjolder

Ikke vær gjerrig med malingforbruket.

Skjolder skyldes ofte at du bruker for lite maling på rullen. For å unngå skjolder må du derfor ha mer maling på rullen. Bruk gjerne en rullebøtte i stedet for et rullebrett. Brettet tar nemlig ikke så mye maling og du vil ofte ha for lite maling på det til å mette rullen skikkelig. Rullebøtten har plass til mye mer maling og gjør det dermed enklere å få nok maling på rullen hver gang.
Med mer maling på rullen etterlater du en tykkere malingsfilm som ikke rekker å tørke før du ruller over neste felt. Dermed blander malingen på feltene seg og du unngår skjoldene.
Det kan også være lurt å slå av ovner og åpne et vindu i rommet du maler. Da senker du temperaturen i rommet og malingen tørker noe saktere. Det er særlig fordelaktig dersom du bruker vannbasert maling, som har en tendens til å tørke meget fort. Likevel er det viktig å jobbe raskt, slik at du hele tiden overlapper på våt maling.
For å jobbe raskt og effektivt, bør du montere rullen på et forlengerskaft. Du får flere fordeler:
  • økt rekkevidde
  • enklere å dekke større felter med jevne bevegelser
  • mindre bøying og strekking for å komme til øverst og nederst på veggen
  • enklere å dyppe rullen i rullebøtten
Rommet du maler i bør dessuten være godt opplyst og du kan med fordel bruke slepelys, altså en lyskaster som plasseres slik at den lyser langs veggen. Det gir et lys som avslører de fleste ujevnheter.
Har du flekksparklet veggen, kan det også gi opphav til mindre skjolder ettersom sparkelen suger mer maling enn veggen for øvrig. En løsning på dette er å grunne sparkelen godt før du maler resten av veggen.
Kommersielt innhold fra MesterAlliansen

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte Mestertips

microsement

Hva er microsement?

Microsement er ett innovativ og spennende produkt for både private hjem, hytter og i offentlige bygninger. Medlemsbedriftene i MesterAlliansen kan utføre slike prosjekter over hele

Les mer