fbpx
Spiller valg av pensel noen rolle?

Valg av riktig pensel av god kvalitet vil alltid være avgjørende for resultatet.

Når det gjelder interiørpensler, har du hovedsakelig fire valgmuligheter:

  • Flat pensel
  • Flat pensel med skråstilt bust
  • Oval pensel
  • Rund pensel

Den flate penselen har en helt rett bust og er det du sannsynligvis tenker på når noen nevner ordnet pensel. Det er en god allround-pensel og det er naturlige valget dersom du skal male panel og dører. Penselen med skråstilt bust er på sett og vis en spesialvariant av den flate penselen, men den skrå busten gir deg ekstra presisjon for en fin finish på litt utilgjengelige steder som hjørner.

Både pensler med oval og rund bust er gode valg om du skal male profiler og vinduer med presisjon. Hva du velger er i grunnen avhengig av smak og behag da begge gjør en god jobb. Den ovale penselen tar imidlertid opp mer maling og gir deg muligheten til å male både bredt og smalt avhengig av hvilken vei du snur den.

Runde pensler finnes også med spisset profil, altså at busten er formet som en spiss. Da kommer du godt inn i profiler samtidig som den du får god malingsdekning på kantene. Skal du male mye profiler, kan det være et godt valg.

Alle typene pensler finnes i ulike med ulike bredder/diameter på busten. Hvilken størrelse du velger avhenger av bredden på det du skal male. Skal du male små flater med mye detaljer, lønner det seg å velge en pensel med mindre bredde/diameter på busten. Skal du male større flater velger du en bredere for raskere jobbing og bedre resultat, for eksempel en pensel med like bred bust som det aktuelle materialet.

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte Mestertips

microsement

Hva er microsement?

Microsement er ett innovativ og spennende produkt for både private hjem, hytter og i offentlige bygninger. Medlemsbedriftene i MesterAlliansen kan utføre slike prosjekter over hele

Les mer