Tjenester > Bygningvern> Antikvarisk bygningvern

Antikvarisk bygningsvern

Eldre bygninger bør ivaretas på en måte som gjør at det opprinnelige uttrykket beholdes. Det handler både om respekt overfor bygget og om å videreføre håndverk og kulturarv. I en del tilfeller krever det litt ekstra å ta vare på et gammelt bygg, og da er vi inne på temaet antikvarisk bygningsvern eller rehabilitering. Dette er et fagområde som handler om å sette i stand eller tilbakeføre bygg til den perioden de ble bygget.

Antikvarisk bygningsvern krever høy kompetanse og mye erfaring, blant annet fordi det som regel involverer bruk av produkter og teknikker som ganske få kjenner til i dag. Produkter som kalkmørtel og teknikker som ådring, lasering og marmorering er noen eksempler på dette.

For å vurdere tilstand og nødvendige tiltak på et bygg som skal gjennomgå en antikvarisk rehabilitering, kreves også en god forståelse for tidligere tiders byggteknikker. 

Hos Mesteralliansen finner du mange fagfolk med høy kompetanse og lang erfaring, som kan hjelpe til med å ivareta eldre bygg både utvendig og innvendig! I tillegg utfører vi alle typer mur, – puss-, betong- og flisarbeider:

  • Innvendig og utvendig
  • Fasader og balkonger
  • Piperehabilitering og branntetting
  • Grunnmur og kjellere
  • Parkeringshus og garasjer

Benytt deg av erfarne og dyktige fagfolk til antikvarisk rehabilitering. Kontakt oss og vi kommer på en gratis befaring og gir et uforpliktende tilbudsoverslag.

 

merete-nordli-mesteralliansen

Ring Merete

Merete Nordli holder styr på håndverkere over hele landet.

95 87 97 05

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring