Tapetsering

Tapetsering

Tapetsering er en rask og morsom måte å dekorere en eller flere vegger på, og blir ofte brukt til å lage kontrastvegger som skiller seg litt ut. Likevel er det nok mange som tenker på strie med fiskebensmønster eller prikker når noen nevner tapet og tenker at det ikke er noe å gå for.

Med dagens utvalg, har tapet på veggene imidlertid kommet tilbake i trendbildet.  Det finnes utallige ulike varianter å velge mellom, og de kommer i de fleste tenkelige stilarter. Vi kan for eksempel nevne tapet med antikke ornamenter, damask, art deco, retro og arts & crafts. Tapet kommer også i ensfarget eller med ulike typer mønster.  Dyremønster, blomster, striper, prikker og abstrakte figurer finnes også. Hva enn du ønsker deg, enten i en privatbolig eller på et kontor, finner du en tapet som passer behovet. De ulike valgmulighetene gjør det enkelt å personalisere ulike rom og steder slik du selv ønsker.

De fleste rom i både privatboliger, næringsbygg og offentlige lokaler egner seg for tapet. Det gjelder også områder som blir utsatt for vannsøl eller sprut. Her brukes typisk våtromstapet laget av vinyl og som har en bakside som tåler vann. Det er heller ikke noe i veien for å tapetsere andre flater enn vegger. Ved å tapetsere et tak, får du et helt spesielt utseende og uttrykk. Det vil definitivt gi ethvert rom et helt unikt preg.

Selv om tapetsering med dagens produkter er vesentlig enklere enn tidligere, er det ikke sikkert at det er så lurt å gjøre det selv. For å få et godt sluttresultat er det blant annet viktig at underlaget er slett, rent og tørt. I tillegg er det helt avgjørende at du bruker riktig verktøy til jobben. Vi ser ofte at det blir gjort feil med dette, og det fører i mange tilfeller til luftbobler under tapeten. Det er ikke spesielt pent.

Særlig dersom du skal bruke en tapet med mye mønster, er det viktig å holde tungen rett i munnen og være nøyaktig for å få et godt sluttresultat. Det er heller ikke til å komme unna at en del tapeter er forholdsvis dyre, og da blir det fort kostbart om du gjør feil. Det er svært kjedelig å måtte kjøpe en hel rull bare fordi et par lengder ble feil.

Heldigvis er det noen som kan faget til fingerspissene, slik som håndverkerne i Mesteralliansen. Våre fagfolk er både dyktige, erfarne og vet hva som skal til for å sette opp alle typer tapet som finnes på markedet. Vi utfører arbeid for både bedrifter og privatmarkedet.

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte referanser

renovering

Oppgradering av hjem

Vi er veldig godt fornøyd med håndverkerne som vi har hatt til å gjennomføre vårt oppussings prosjekt. Vi vurderte å flytte i leilighet, men følte

Les mer
mesteralliansen

Oppussing av stue

Vi benytter fagfolk fordi vi er opptatt av et resultat av god utførelse og kvalitet. MesterAlliansen er seriøse, har dyktige malere og prosjektledere som fulgte

Les mer