Dekorasjonsmaler

Monica Tollnes er utdannet dekorasjonsmaler i Frankrike.
Monica Tollnes forteller at hun har alltid har tegnet og malt, og valgte derfor tegning, form og farge på Lørenskog videregående skole, hvor hun gikk fra 1994-1997. Fortsatte på grafisk design på MI (Merkantilt Institutt i Oslo) etter dette jobbet hun med frilands oppdrag.
For å få flere bein så stå på tok hun en utdannelse som regnskapsmedarbeider og jobbet noen år som dette.

I begynnelsen av 2000 tallet leste hun tilfeldig en artikkel om en utdannelse i dekormaling i Nord Norge. Monica ble nysgjerrig og begynte å undersøke dette nærmere og kom over en dekormalerutdannelse i en liten landsby mellom Toulouse og Bordeaux i Frankrike.

Høsten 2003 kjørte hun nedover i Europa i en liten rød Ford Fista sammen kjæresten sin Lasse. De leide en liten leilighet som Madam Morelle i landsbyen Penne-D´Agenaise som er fra middelalderen, liten og veldig sjarmerende. Utdannelsen foregikk i et atelier i landsbyen med plass til 27 elever.

Året som Monica var der, var det også to amerikanske elever, mens ellers var de andre franske. Undervisningen var fra 8 – 18.  Monica kunne ikke fransk, men skolen la til rette slik at en av de franske elevene oversatte til engelsk. Dekormaling er et praktisk fag hvor mye av kunnskapen får man ved se og praktisere. Hun er veldig glad for at hun tok denne utdannelsen som var veldig lærerikt, spennende og som åpnet dører for karrieren videre.

I dag bor Monica fortsatt sammen med Lasse på Gjerdrum i Akershus med deres to barn.

Monica er nå malermester og prosjektleder i Malermester Buer AS. Monica Tollnes er utdannet dekormaler i Frankrike Monica har utført mange spennende og utfordrende prosjekter. Et av de som hun vil trekke frem er Parkkvartalet. En bygård bak slottet som i dag er Frogner House Apartments. Bygget er en fredet bygård der trapperom og enkelte av leilighetene fortsatt er fredet og restaurert i henhold til riksantikvarens retningslinjer. Arbeid i dette prosjektet foregikk i flere faser med tidspress, utfordrende og spennende oppgaver.

Monica vil oppfordre flere til å bli dekormaler. Du får jobbe mange forskjellige steder, får sett og opplevd mange historiske bygninger, kirker og flotte hjem og boliger. Som dekormaler/maler jobber du inne når det regner, eller når er dårlig vær fordi maling krever stabil tørke sammenlignet med andre håndverksfag.

Det gir en god følelse å kunne forlate ett prosjekt penere og vakrere enn da du startet. Du får rett og slett gjøre en forskjell gjennom arbeidet du gjør. Jobben er veldig allsidig, alt fra å male og dekorere møbler, takmalerier, endre farge, lage malerier på vegg, male logoer, skilt, blande og lage farger, gullforgylling ådring og marmorering.

Monicas har stor lidenskap for å restaurere og få bygninger og rom tilbake til opprinnelig byggeår. For å lykkes som dekormaler må du være lærevillig, interessert, tålmodig og nøye. I tillegg må du kunne fargelære. Vi opplever at Monica har kunstneriske evner og god estisk sans.

Ring Magne

Magne Skåningsrud holder styr på 
håndverkere over hele landet.

46 93 15 76

Ta kontakt for uforpliktende befaring

Bestill gratis befaring

Relaterte referanser

renovering

Oppgradering av hjem

Vi er veldig godt fornøyd med håndverkerne som vi har hatt til å gjennomføre vårt oppussings prosjekt. Vi vurderte å flytte i leilighet, men følte

Les mer
mesteralliansen

Oppussing av stue

Vi benytter fagfolk fordi vi er opptatt av et resultat av god utførelse og kvalitet. MesterAlliansen er seriøse, har dyktige malere og prosjektledere som fulgte

Les mer